Kinderboerderij

Kinderboerderij

 

Op onze kinderboerderij zijn veel verschillende dieren. Je kunt niet allen zien hoe dieren in de stal en in de wei leven, maar ze ook aaien en aanraken! Er is een knuffelruimte en verschillende weiden plus een grote omheinde vijver. 

Op de kinderboerderij lopen:

 • schapen
 • geiten
 • pony's
 • dexterkoe
 • konijntjes
 • cavia's 
 • kippen
 • fazanten
 • eenden
 • hangbuikzwijntje
 • en nog veel meer! 


Op de kinderboerderij is een knuffelruimte met konijnen en cavia's. Op mooie dagen kan je ook ponyritjes maken om 13.00 uur en om 15.00 uur.  

pony rijden

Evenement Plezier met Dier op 12 april 2014

 

Op zaterdag 12 april 2014 organiseren studenten van de Groene Welle uit Zwolle extra activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deze dag wil je niet missen!
Vanaf 11:00 tot 16:00 bent u welkom met uw kinderen om deel te nemen aan het evenement Plezier met Dier.

De studenten willen met dit evenement kinderen op een spannende en leerzame manier in contact brengen met dieren. Bij goed weer is er onder andere een speurtocht door het park. Mocht het weer tegenzitten dan is er een leuk alternatief voor binnen zoals Cheeta run.

Wil je als kind een leuke dag beleven waarbij je lekker kunt rennen, spelen, klimmen en klauteren en waarbij je ook nog wat op kunt steken over boerderijdieren en reptielen? Kom dan op 12 april naar de Flierefluiter.

Iedereen is van harte welkom op deze leuke dag!
 


Jonge dieren

 
In de nieuwe knuffelruimte is ruimte genoeg voor de kinderen om heerlijk met de cavia’s en konijnen te knuffelen. Af en toe kunnen er  ook lammetjes en kuikentjes geaaid worden. 


Op de pony’s kan op vaste tijden worden gereden. Op enkele dagen wordt er een pony  of ezel voor de kar gespannen en mogen de kinderen meerijden op de kar.

De meeste weiden zijn toegankelijk, je vindt er dan twee hekjes (een dubbel poortje).

Als het knuffelen alleen nog niet spannend genoeg is met de geiten of schapen dan kan er ook voer gekocht worden om de dieren extra te verwennen!

In het voorjaar verwachten wij een hoop jonge dieren, deze worden soms ook verkocht , zoekt u een bepaald dier of ras mail of bel gerust.

Graag tot ziens! 


 Voorjaar

 
Het voorjaar is begonnen! De eerste jonge dieren zijn  geboren bij de Flierefluiter: 6  gezonde jonge konijnen (jonge konijnen worden ook wel lamprei genoemd). 

Al vijf parkieten jongen hebben het nestblok verlaten en zijn uitgevlogen, er lopen een aantal cavia’s met een dikke buik rond en de zwarte zwanen hebben een nest met 5 eieren.

Dit is nog lang niet alles, wij verwachten ook lammetjes bij de schapen en geiten!
De kippen leggen inmiddels ook weer eitjes dus kuikens zijn ook op komst!

Kom al deze jonge dieren aankomend seizoen bewonderen en misschien mag je ze zelfs wel aaien!